Rainbow Rowell- Eleanor és Park értékelés (május 25.)

Körülbelül öt perce fejeztem be a könyvet, és nem tudom most mit kellene éreznem.. . Azt hiszem egyszerre érzem teljesnek a történetet , de ott van egy űr is,hogy miért nincs tovább. Azzal,hogy az író ott hagyta a lehetőséget,hogy mi fejezzük be a ,hogy kitaláljuk mi lehet az utolsó szó amit Parknak írt, valahogy felajánlja a lehetőséget,hogy mindenki továbbgondolja. Na de mi történhet ezután? Ez engem sokkal jobban érdekel de sajnos soha nem tudhatjuk meg frown hangulatjel Lesznek még együtt? Kap több levelet?
Találkoznak még valaha? Van közös jövő? Tényleg azt írta neki utoljára amire én gondolok, mert ha igen akkor nálam a szereplők története tovább folytatódik pozitív értelemben. Emiatt lesz ez a történet egyszerre befejezett és befejezetlen.

A nyolcvanas években játszódó történet két főszereplője nem éppen a szőke herceg, vagy suli legjobb csaja . Ők ketten talán nem a legszebbek mégis a belsőjük gyönyörű.("- Nem tetszel nekem – felelte-, hanem szükségem van rád." ) ("Eleanornak igaza volt: sosem nézett ki szépen. Művészien nézett ki, és a művészetnek nem muszáj szépnek lennie; azt kell elérnie, hogy érezz valamit.") Sok közös van bennük, megértik egymást. Ahogy ez mindig lenni szokott aki nem tökéletes vagy gyönyörű rögtön kigúnyolják, csúfolják, megalázzák.
Ez a nyolcvanas években és napjainkban is így van. Eleanornak ezzel kell megküzdenie amellett,hogy a családja sem épp hétköznapi. Rettenetes mostohaapa, egy anya aki soha nem áll ki mellette, egy kis szoba amin osztoznia kell többi testvérével, egy apa akit nem érdekelnek a gyerekei. Érthető,hogy olyan amilyen egy sebzett lélek ,nehéz élettel. Ebbe csöppen bele Park akinek viszont az élete pont fordított. Kedves családja van, egész jól élnek, és nagyon nem is bántják őt az iskolában,hiába koreai félig. Miután a filmekben is látható iskolásbuszos utazás során egymás mellé kerülnek minden megváltozik. 1986-ban még nem siették el a dolgokat mint manapság. Szépen lassan megismerik egymást, és mi is megismerjük az életüket, Eleanor titkait. Egy gyönyörű történetet az első szerelemről, a nehézségekről, az elválásról és mindenki számára ott marad a lehetőség,hogy folytassa magában a jövőjüket.

„Mindössze egyetlen szó állt rajta.”

Értékelésem: 5*
Kedvenc fejezet: 29

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Musso - Ott leszel ?

Lisa De Jong-When it rains/Amikor esik...

Netflix és a könyvek : 2. rész