Kelly Oram-Szívzűrterápia strébereknek értékelés

Cím: Szívzűrterápia strébereknek
Szerző: Kelly Oram
Kiadó: Móra,2015
FülszövegAvery gyakorlatilag születése óta szerelmes a legjobb barátjába. Aidennek ugyan fogalma sincs erről, a lány mégis vígan tervezgeti közös jövőjüket. Egész addig, amíg a srác közli, hogy barátnője van… Mit lép erre a stréber Avery? Hát igazi kocka módjára a tudományba menekül: egy sor társadalmi kísérlettel akarja ­bebizonyítani, hogy az összetört szív csak akkor gyógyul be, ha az ember előbb túljut a gyász hét fázisán. Csakhogy a kivitelezéshez szüksége van egy független külső megfigyelőre — itt lép a képbe Aiden bátyja. A csöppet sem stréber Grayson olyan dolgokra veszi rá a gátlásos lányt, amiket korábban álmában sem mert volna megtenni. A suli alfahímje és a legnagyobb stréber egyre több időt tölt együtt — persze kizárólag a tudomány érdekében! —, és közben egy egészen új kísérlet veszi kezdetét…


Értékelésem: 5/5

Tádááám megvan az első elolvasott LOL- könyvem. És szerintem nagyon jól beleválasztottam. Egy sírós könyv után, nagyon jól esett egy ilyen könnyed és vicces történet :) Az ötlet,hogy a gyász 7 fázisával próbálja feledtetni a szívfájdalmát ötletes volt, érdekes és ez is vicces. Ahogy Averynek segít Grayson, ahogy megváltozik, ahogy a nagymenőből, a tudósklub tagja lesz, de továbbra is tud a menők oldalán is lenni, meg a kockák oldalán is megmutatja attól,hogy valaki okos még lehet vicces és érdekes. Nem szabad elsőre ítélkezni. Grayson először ezt teszi, de ahogy bekerül a környezetükbe úgy jön rá,hogy azért tévedett. Imádom a tudósklub tagjait, nagyon szórakoztatóak voltak, főként Libby :D Na meg persze a menők táborából Pamela és Chloe is nagyon aranyos volt. Főként,hogy nem a tipikus libák voltak , és annak is örültem nyitottak voltak :) Egy dolognak azért még örültem volna, ha beleolvashatok Grayson vázlatába. Bizonyos részeket úgymond megtudunk,hogy érzett és bizonyára így is írta le de akkor is az ő szemszöge annyira vicces volt mindig. 
(http://www.mora.hu/hirek/avery-es-grayson-naploja-1-alsogatya-terapia kaptam is egy címet itt bele lehet olvasni a naplóba. )
http://www.mora.hu/hirek/avery-es-grayson-naploja-2-kifustoles és ez is az.
 Aidenről sok véleményem nincs, ha ő nincs nincs az egész kísérlet ezért jó,hogy van viszont ennyire vak fiút ritkán lát a világ :D 

Összességében nagyon humoros, könnyed a történet, jó karakterekkel, egy kis tudománnyal fűszerezve + sok sírás na de nem a mi oldalunkon, max a nevetéstől :D Avery remélem több könnyet már nem fogsz ejteni csak ha nagyon muszáj :D Azt hiszem senki sem fogja elfelejteni a zuhanyzós jelenetet, vagy a bowlingozást ebben biztos vagyok. 

Kedvenc idézetek:

"Felé nyújtottam az öklömet. Komolyan szemügyre vette. 
– Intelligenciám messze felülmúlja az öklök összeütését. Viszont ha ez lehetővé teszi, hogy ha csak pillanatokra is, de kapcsolatba kerüljek isteni testeddel, elfogadom."


"– A tánc – mondta – az érzésről, és nem a gondolkodásról szól."

…ekkor fogtam fel, hogy a zuhany alatt állok, egy nagyon meztelen Grayson Kennedyt ölelek, akinek bizonyos testrésze nem kifogásolta ezt a felállást."

"A könnyeket nem lehet örökre visszatartani."





És ahogy látom lesz folytatás méghozzá Libbyről és Owenről fog szólni. na erre is kíváncsi vagyok :) 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Musso - Ott leszel ?

Lisa De Jong-When it rains/Amikor esik...

Netflix és a könyvek : 2. rész